HTML

Üveghegy BLOG

Ez a blog a cseh üveggyöngyökről szól. Itt olvashatsz minderől, ami cseh gyöngy. Meg másról is :)

Friss topikok

Címkék

Archívum

2012.01.05. 12:24 Wex Trade - ÜVEGHEGY Gyöngybolt

Mókás kalandok a kereskedelemben

2003-ban nyitottuk meg első kisker boltunkat, addig csak nagykereskedelemmel foglalkoztunk. A kisker egy teljesen más világ, amiben csak kevés tapasztalatunk volt. Voltak nagy várakozásaink, izgalmas időszak volt. Akkoriban még nem voltak gyöngyös webáruházak, és gyöngyboltok számát is egy kezemen meg tudtam számolni. Az érdeklődés is más jellegű volt, akkoriban a magyar piacon például nem volt még japán kása, vagy delica, csak távolkeleti kása dögivel mindenhol és néhány helyen cseh kásagyöngy.
 
Mára a gyöngyök piaca teljesen más irányba ment el, többek között azok, akik tényleges üzlethelység és valódi raktárkészlet (azaz komoly pénzbeli invesztálás) nélkül nyitnak egy webáruházat, elszalasztják azt az érzést,mikor bejön az első ember a boltba és azt kérdezi:
 
- Jó napot kívánok, éppen költözünk, nincsen véletlenül üres kartondobozuk?
 
A második ember pedig azt:
 
- Jó napot, színes nagyképernyős tévét árulok olcsón!
 
Az üzlet persze beindult, hiszen máig nyitva vagyunk. Mikor elkezd terjedni a híre, hogy nyílt egy gyöngybolt, nem csak személyesen találkozunk a vásárlókkal, hanem telefonon is érdeklődnek. Így zajlott le a következő párbeszéd:
 
- Halló, jó napot kívánok, érdeklődnék, hogy van-e szalmagyöngy?
- Persze, mekkora méretben és milyen színben lenne rá szüksége?
- Hogy érti, hogy milyen színben?
- Hát létezik többféle szín...(felsorolás)
- Ezüst közepű?? Hát nekem csak olyan sima natúr színben kellene...
- Ne haragudjon, milyen az a natúr színű üveg? Esetleg sima átlátszót keres?
- Dehogy! Szalmagyöngyöt keresek! Nem üvegből, hanem szalmából!
 
Egy kereskedő természetesen árréssel, haszonnal dolgozik. Ebből fedezi az üzlete fenntartását, a béreket és egyéb költségeket és természetesen a saját fizetését is. A vásárlók körében gyakran tapasztalható, hogy a gaz kereskedő "keresni akar"rajta. Nyilvánvaló, hogy ha nem keresne, akkor nem lenne egyetlen nyitva lévő, működő üzlet sem, ezért ha úgy tetszik a vásárló érdeke is az, hogy a kereskedőnek legyen árrése, különben nem tudna hol vásárolni. Ez persze nem mindenkinek ilyen egyértelmű, sokan alkudoznak, próbálnak minél olcsóbban beszerezni mindenfélét, ami persze érthető. Ebben a szellemben zajlott a következő párbeszéd is:
 
- És ebből mennyit tud engedni?
- De hát már engedtem belőle, mert sokat vásárolt, de többet sajnos nem tudok.
- Tudja, én olyan vagyok, hogy szeretek minél olcsóbban vásárolni!
- Nézze, ha tovább engedek az árból, az már nekem nem fogja megérni, veszteséges leszek. Ha mindenkinek ennyit engednék, akkor be kellene zárnom és akkor Ön nem tudna nálunk vásárolni.
- Nem baj, mert akkor megyek másik üzletbe majd...
 
Régóta vagyunk már ebben a szakmában és természetesen nagyon sok szép és jóélmény is ér bennünket, ami sokkal inkább megerősít bennünket abban, hogy érdemes ezzel foglalkoznunk. Bejárnak hozzánk az üzletbe és tanácsokat kérnek mindenféle fűzési praktikákhoz, technikákhoz, színösszeállításokhoz, és legjobb tudásunk szerint ilyenkor megpróbálunk persze segíteni. Sokszor előfordul, hogy valaki csak azért jön be, hogy megköszönje a segítséget és örömmel megmutatja az elkészült ékszerét, e-maileket kapunk, hogy elégedettek a termékeinkkel, stb. A legutóbbi mail a küldő engedélyével:

Köszönetet szeretnék mondani a megbízható szolgáltatásért, a jó minőségű gyöngyökért.
Négyszer rendeltem eddig Önöktől, és eddig mind az áruval, mind a szállítással minden rendben volt.
Nem akartam szó nélkül hagyni a dolgot. :)
A legutóbb kézhez kapott gyöngyökkel már játszottam egy kicsit... nagyon kezdő vagyok, de jó kikapcsolódás a fűzés.
A kereskedőkhöz általában csak a kifogásokkal, panaszokkal kapcsolatban érkezik visszajelzés, hiszen egy vásárló szempontjából az a normális, ha minden rendben ment, azt kapja a pénzéért, amit kért, olyat amilyet kért, és úgy, ahogyan azt kérte, stb. Ezt teljesíteni nehezebb feladat, mint azt általában gondolják, úgyhogy senki ne fogja vissza magát, ha elégedett, azt a továbbiakban is nyugodtan jelezze nekünk, örülni fogunk neki :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wextrade.blog.hu/api/trackback/id/tr433521514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása