HTML

Üveghegy BLOG

Ez a blog a cseh üveggyöngyökről szól. Itt olvashatsz minderől, ami cseh gyöngy. Meg másról is :)

Friss topikok

Címkék

Archívum

2012.01.04. 16:37 Wex Trade - ÜVEGHEGY Gyöngybolt

Na akkor most mi is szűnt meg?

Előző bejegyzésünkben taglaltunk egy érdekes pletykát, ehhez a teljesség kedvéért még tartoznak apró részletek. Minden pletykának van valami alapja, ahogy ennek is, még ha nagyon távol is áll a megfejtéstől. A kapcsolódó már szakállas vicc:

A Jereváni Rádiónak van egy rovata a "Válaszolunk hallgatóink kérdéseire". Ebből következzék egy levél:

K: Igaz-e, hogy Moszkvában a Vörös téren Mercedeseket osztogatnak?
V: Igaz, de nem Moszkvában a Vörös téren, hanem Leningrádban a Néva partján, nem Mercedeseket, hanem Volgákat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak!
 

 2010 végén a gazdasági válság és mindenféle más régebben elhúzódó problémák miatt (a részletek hosszúak, bonyolultak és a történet szempontjából nem is olyan fontosak) a JABLONEX kereskedő cég (nem Jablonec, mert az a város neve, és nem csehszlovák, hanem cseh :D) de jure egyesült az addig főként ólomkristály termékeket gyártó Preciosa céggel, de facto viszont "megszűnt", illetve átnevezték. A JABLONEX-nek a Preciosa évek óta a legnagyobb részvényese, és tulajdonosa volt, legalábbis az egyik. Egy másik nagyobb tulajdonos az Ornela, ahol a cseh kásagyöngyöket, szalmagyöngyöket és egyéb kilós üvegárut gyártanak. Voltak még egyéb nagyobb tulajdonosok, mint pl. a cseh Állami Pénzverde és a többi.

2010 végén tehát megalakult a Preciosa Ornela A.S. A kínálatukban továbbra is megvásárolhatóak az Ornela termékek, lehet náluk - bár kicsit drágán - csiszolt gyöngyöket is kapni, és továbbra is a fő csapásirány az ólomkristály termékek (csillárfüggesztékek, dísztárgyak, vagy akár ólomkristály bicone és más gyöngyök). Csak halkan jegyzem meg, hogy a Swarovskinak szállít pl. a Preciosa is ólomkristály gyöngyöket. De nem csak ők, hanem más cseh, de még kínai gyárak is. Szóval amit Swarovski logoval megveszel tripla áron, az lehet még akármi is... :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wextrade.blog.hu/api/trackback/id/tr403519511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása